"Sidro" Coaching

 

"Sidrenje" je povezivanje nekog emotivnog doživljaja ili stanja sa nekom pojavom ili situacijom. Mi svi nesvesno to radimo od najranijeg detinjstva.

Moja majka je vrlo često pravila kolač sa jabukama za nedeljni ručak. Ta mala porodična svečanost je za mene bio vrlo prijatan dogadjaj kada sam se osećala bezbedno, zaštićeno, sigurno. Puno godina nakon toga, kad god osetim miris pite sa jabukama, u trenutku se ponovo osetim isto kao na nedeljnim ručkovima - bezbedno, zaštićeno, sigurno.

Korišćenjem "sidrenja" kao alata, učim klijente kako da svesno izazovu kod sebe stanja i osećanja koja su im u tom trenutku korisna i potrebna. Tehnika je laka za upotrebu, a, iz mog ličnog i profesionalnog iskustva, izuzetno moćna.

Moj cilj za Coaching centar "Sidro" je da usidrim klijente u najplemenitije i najpozitivnije stanje koje će im biti od najveće koristi.


Ja sam Mila Marčeta. Do kraja 2017, provela sam u IT korporacijama 28 godina, od toga preko 20 godina na visokim menadžerskim i direktorskim funkcijama. Radila sam i vodila timove i kompanije u Srbiji i Madjarskoj.
Korporativni život je skoro tri decenije bio moja svakodnevnica. Sve zamke, mane i prednosti sam iskusila, nekad posrnula, ali uvek na kraju uspela. Naučila sam kako najlakše i najbrže kreirati sopstveni uspeh kao žena, profesionalac i lider. Ponosna sam što sam uvela i pustila u rad prvu mrežu bankomata u Jugoslaviji, osnovala prvi internacionalni support-hub u Beogradu za banke iz EMEA regiona, bila jedina žena Glavni Direktor inostrane IT kompanije u Srbiji. A najponosnija na četu uspešnih poslovnih ljudi koji su počeli svoju poslovnu karijeru kao pripravnici u mojim timovima. 
Od januara 2018, svoje bogato i raznovrsno korporativno iskustvo koristim kako bih pomogla drugim poslovnim ljudima da lakše, brže i efikasnije koriste svoje resurse za postavljanje ličnih i korporativnih ciljeva i njihovo ostvarenje. Coaching stil upravljanja timovim i članovima tima je onaj "tajni" sastojak koji je činio da moji timovi postižu najveću efikasnost, efektivnost i kvalitet u radu.

Moje lično iskustvo sam obogatila i posebnom edukacijom u oblasti coaching-a, te tako posedujem sertifikate Coaching Akademije iz Beograda, kao i poseban sertifikat za korišćenje 20 najefikasnijih Coaching tehnika Dr Sc Nade Kaiser, docenta Univerziteta u Štutgardu. Sa uspehom sam završila i  „NLP Business Practitioner“ trening i usvojena znanja primenjujem u svom životu, a svakako i u radu sa mojim klijentima.

Duboko verujem u snagu i kvalitet resursa koji poseduje svaki čovek. Ponekad, potrebno je samo osnažiti čoveka da svoje resurse prepozna i upotrebi na način koji je za njega i njegov cilj najdelotvorniji.