Šta je wellness, a nije "spa i masaža"?

Najbliži prevod pojma wellness je balans uma i tela. I zaista, naš osećaj (ne) zadovoljstva je direktna posledica balansa. Da bi telo bilo zdravo, moramo voditi računa o duši i obrnuto. 

Razmislite – šta vas zaista sprečava da postignete svoju optimalnu telesnu težinu? Fiziološki, mršavljenje je vrlo jednostavno – u organizam treba uneti manje energije nego što se potroši. NIšta lakše za razumeti i ništa teže za ostvariti. 

Postoje heroji wellnessa: sreća i pozitivan stav, porodica, prijatelji i socijalno okruženje, zdrava ishrana i optimalna telesna težina, i fizička aktivnost. Za uspostavljanje balansa, potrebno je osnažiti sve ove heroje i dozvoliti im da razviju svoj optimalni nivo. 

Wellness coaching je process podrške vama i vašim wellness herojima.

Kada vam je potreban Wellness Coach?

✔︎ Kada hoćete da napravite promenu životnog stila zato što osećate da može i bolje i lakše i lepše. 
➢ Ako ste spremni da upoznate sebe. Ako ste rešili da promenite nešto u svom fizičkom izgledu, da smršate, da se ugojite, da postignete svoju optimalnu težinu. Ako hoćete da se rešite loše navike u ishrani ili odnosu prema svome telu. Ako ste rešeni da poboljšate odnos prema sebi, svom telu, svom umu. Ako samo znate da "nešto" treba da promenite.

✔︎ Kada se nalazite pred (ili u) značajnim životnim promenama. 
➢ Možda tek ulazite u poslovni svet. Možda ulazite u svet odraslih. Možda ste dobili zahtevan posao koji preti da proguta svo vaše vreme, svu snagu, svu životnu radost. Možda posao koji radite više nije izvor zadovoljstva za vas. Možda ste zasnovali porodicu. Možda ste dobili dete. Ili dete ulazi u pubertet. Ili vi u menopauzu. Možda se približavate godinama za koje su vam rekli da se zovu “Starost” i da tada prestaje sve lepo. 

✔︎ Kada je promena životnog stila uslovljena zdravstvenim razlozima.
➢Ja imam Multiplu Sklerozu. Već 23 godine. Naučila sam kako da svoj životi stil prilagodim ograničenjima koja mi MS nameće, ali da ne robujem MS-u i da se ne odričem životnih zadovoljstava. Naučiću i Vas, ako je to vama u ovom trenutku potrebno. 

Svaka promena je vaša prilika da kreirate novo, još lepše, još uspešnije, još blistavije poglavlje svog života. 

Izaberite mene za vašeg Wellness coach-a da vam budem podrška na putu promene ka uspostavljanju balansa!